Alimentatia si grasimea abdominala

Grasimea localizata abdominal e cea mai proasta varianta din toate posibile. E mai periculoasa decat orice alta localizare si e asociata cu probleme grave de sanatate cum ar fi: boli cardiace, AVC, diabet tip 2.

Mancarurile grase cum ar fi untul, branza, carne grasa sunt la prima vedere generatoare de grasime abdominala, dar de fapt caloriile in exces de orice natura, sedentarismul, grasimile saturate si portiile mari sunt mai implicate.

Caloriile din alcool sunt sunt mai duc mai repede la acumulare de grasime abdominala decat caloriile din mancare. Alcoolul este asociat cu cresterea taliei abdominale intrucat ficatul fiind ocupat cu procesarea alcoolului nu mai are timp de grasimi. Totodata unele studii au aratat ca alcoolul provoaca foame intrucat altereaza hormonii ce regleaza centrii satietatii.

ATENTIE! : Grasimile tip trans-fat (ulei hidrogenat), nu numai ca duc la grasime abdominala dar s-a demonstrat ca stimuleaza redistribuirea grasiii din corp spre zona abdominala. Aceste grasimi trans-fat le gasim in margarina, prajiturele, biscuiti tip crackers, mancare prajita si mancare precongelata sau „convenience food”

Ceaiul verde si coacazele combinat cu exercitiile fizice au dus la o ardere accelerata a grasimilor. Conform unui studiu soarecii de laborator obezi hraniti cu dieta bogata in coacaze au pierdut accelerat grasime abdominala.

Mancarea tip fast food e inamicul numarul unu din cauza ca e plina de grasimi, densa in calorii si in portii exagerate. La putinele restaurante tip fast food la care sunt afisate caloriile per portie clientii au tendinta de a comanda produsele cu mai putine calorii.

Ca sa scapi de grasime trebuie sa nu o intretii cu alimentatie proasta si sa o arzi cu exercitii fizice de tip aerobic cum ar fi: alergat, innot, ciclism, tenis, footbal. Acest tip de exercitii arde cel mai repede grasimea si nu abdominalele sau flotarile care de fapt intaresc muschii de sub stratul de grasime.

Deci cat mai putine calorii si cat mai mult exercitiu fizic duc la cat mai putina grasime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*